Fodboldrejser til Juventus

Tag på en fodboldrejse til Juventus og oplev den helt særlige stemning, når en af Europas største klubber spiller kampe på hjemmebane i Torino eller på en udebanetur. 

Her ses Allianz Stadium som er Juventus hjemmebane

Artiklen kan indeholde sponsorerede links. Køber du noget igennem et af disse link, modtager oplevfodbold.dk en mindre kommission – uden at prisen forandres for dig.

Det er ikke mange klubber, der kan blære sig over at have oplevet så høj grad af succes og popularitet i international fodbold, som den italienske klub Juventus har. Juventus, eller “Den gamle dame”, som klubben ofte kaldes, har vundet alt fra 37 mesterskaber i Italien til 9 trofæer i international kontekst. 

De 37 hjemlige mesterskaber er mere end nogen anden italiensk klub, så man kan roligt sige, at Torino-klubben er det mest succesfulde hold i Italiensk fodbold

Inter Milan har for eksempel “kun” vundet ligaen i støvlelandet 19 gange, imens deres ærkerivaler fra AC Milan ligeledes har løftet den 19 gange efter deres fantastiske sæson i 2021/2022 satte dem på lige fod med naboerne. 

Her får du en oversigt over fodboldrejser og billetter til Juventus kampe, samt gode rejseguides til fly, hotel og begivenheder til din næste tur. 

Sådan køber du billetter til Juventus kampe

Juventus er en af de mest populære fodboldklubber i Europa, og deres hjemmebanekampe fyldes ofte ud af både lokale tilskuere såvel som ivrige fodboldfans på fodboldrejser. På deres stadion imponerende Allianz Stadium er der plads til 41.500 tilskuere, og selvom det (især i danske standarder) er et ret stort stadion, betyder størrelsen også, at der er rift om pladserne. 

Hvis du skal på en fodboldtur til Juventus giver det derfor god mening at være sikker på, at du har mulighed for at skaffe billetter til en af deres kampe. Ellers er der ikke meget fodboldrejse over rejsen. 

Start med at kigge på de kampe og den oversigt, jeg har tilføjet længere oppe på denne side. Der har jeg forsøgt at give et omfattende overblik over gode danske rejsebureauer, der sælger fodboldrejser, samt andre sider, hvor man kan købe billetter til Juventus’ kampe. 

Alternativt kan du også forsøge dig på Juventus eget billetkontor. Her er det i nogle tilfælde muligt at få lov til at købe billetter, selvom man ikke har medlem eller har anciennitets points fra tidligere køb. Dette er dog oftest tilfældet ved de kampe, hvor den offentlige interesse ikke er enorm – som f.eks. i mod bundhold i Serie A eller i tidlige pokalkampe. 

Fodboldrejser til Juventus med fly og hotel

Fodboldklubben Juventus findes i den nordvestlige industriby Torino, som foruden fodbold måske ikke er kendt for at være den mest oplagte rejsedestination i det ellers velbesøgte land. Byen har knap 870.000 indbyggere og er altså væsentligt mindre end f.eks. Milano, der er nærmeste fodboldby. 

Men dens lille størrelse, et mindre antal turister og en by, som er kendt for at være hjemsted for arbejdere og stille og rolige mennesker, gør Torino til et sted, man skal opleve – især hvis man er fodboldfan. 

Det er heldigvis nemt at komme til Torino fra Danmark. Der går ingen direkte flyafgange i skrivende stund, men der findes mange flyruter, hvor du med en hurtig mellemlanding i f.eks. Amsterdam kan nå frem til Torino og starte din Juventus fodboldrejse på under 4 timers rejse inklusiv mellemlandingen. 

Mange rejse sælgere sælger fodboldrejser til Juventus med fly og hotel, hvor du kan bestille det som en samlet pakke. Dog skal det siges, at mange efter covid-19 pandemien har valgt at stoppe med at sælge fly som en del af deres pakker, da det kan være nemmere ift. forsikring og eventuelle aflysninger, hvis kunden selv har bestilt denne del. 

3 oplevelser i Torino – udover fodbold

Foruden fodbold har Torino en masse at byde på for tilrejsende. Tag f.eks. ud og se det smukke Venaria palads, der ligger uden for den nordvestlige del af byen. Paladset er en tidligere kongelig bolig, men i dag er det bevaret som en attraktion for turister.

En anden gammel arkitektonisk perle er Mole Antonelliana. Det blev oprindeligt bygget som en synagoge, men er i dag lavet om til et filmmuseum med adgang for alle. 

Til sidst kan man anbefale at tage på Museo Nazionale dell’Automobile, som altså er deres nationale bilmuseum. Torino var i en årrække kendt for at være “Italiens Detroit”, da en lang række af biler blev produceret her i industribyen. Derfor er et besøg til deres bil-museum næsten uundgåeligt. 

En udvidet liste over steder, der er værd at se på en fodboldrejse til Juventus, kan du finde hos Tripadvisor her.

Juventus ærkerivaler og vigtige kampe

Juventus har altid befundet sig i toppen af italiensk og international fodbold, hvorfor deres tilstedeværelse altså har bragt ikke så få rivaliseringer med sig. 

I italiensk fodbold har de blandt andet et længerevarende ærkefjende forhold til Inter Milan, som udmønter sig i Derby d’Italia – også kendt som den italienske Classico. Deres rivalisering opstod i høj grad i 1960’erne, og har siden været formet af, at det er to af de mest succesfulde klubber i den hjemlige liga, samt at der nok også har været lidt kulturkamp inde over – det er trods alt den rige modehovedstad Milano imod industribyen Torino.

Ligeledes er der også stor rivalisering med den anden Milano-klub, AC Milan, hvor samme økonomiske og kulturelle forhold har præget kampen. 

På den internationale scene har de haft nogle legendariske kampe mod hold som Real Madrid, Bayern München og alle de andre store hold fra Champions League – hvorfor disse kampe altid er utroligt populære at tage på fodboldrejser til. 

God rejse!