Fodboldrejser til Italien

Tag på en fodboldrejse til et af de mest fodboldglade lande i Europa. Her finder du oversigt over fodboldrejser til forskellige byer med priser, tidspunkter og forskellige rejseløsninger.

Det ikoniske Stadio Olimpico i Rom, hvor både AS Roma og Lazio spiller sine hjemmekampe.

Artiklen kan indeholde sponsorerede links. Køber du noget igennem et af disse link, modtager oplevfodbold.dk en mindre kommission – uden at prisen forandres for dig.

Italiensk fodbold har hos mange fodboldfans en helt speciel plads. Calcio, som italiensk fodbold kaldes, har i mange år været blandt de øverste på ranglisten over fodboldkulturer i verden og har masseproduceret ikoniske fodboldspillere (tænk bare på Totti, Gattuso, Chiellini og mange andre), minder, som er blevet til kollektiv bevidsthed blandt fodboldinteresserede, og ikke mindst nogle af de smukkeste fodboldstadions, der findes. 

Se priser på fodboldrejser med billetter til Italienske klubber og læs omfattende guides:

Fodboldrejser til Inter Milan

Fodboldrejser til Juventus

Fodboldrejser til AS Roma

Fodboldrejser til Napoli

Disse er nok også nogle af årsagerne til, at der i Danmark findes en masse fans af den italienske liga, som følger tæt med, når klubber som AC Milan, Juventus og Roma tørner ud i Serie A. Her er en oversigt over og guides til fodboldrejser til Italien med et udvalg af de mange italienske klubber, der er værd at tage ned at se. 

Calcios historie

I Italien er der en sportsgren, der er den ubetvivleligt mest populære – nemlig fodbold. Den elskede nationalsport har bragt byer og folk sammen, skabt fælles identiteter og rivaliseringer med naboer og landsmænd, og når de italienske klubber har huset nogle af verdens største profiler, har det skabt uforglemmelige fodbold perioder. 

Som f.eks. da Maradona kom til Napoli og løftede den Syditalienske klubs niveau så meget, at de endte med at vinde den nationale liga foran næsen på deres rige konkurrenter fra Norditalien – og hvor legendens berygtede involvering med den lokale mafioso næsten fik ham suget lidt for langt ind i den tids napolitanske magtelite.

Eller en spiller som Paolo Di Canio, der blev klubikon for Lazio og har lavet nogle uforglemmelige mål, men også endte med at blive lidt for tæt associeret med dets fans noget usympatiske politiske ideologier. 

Samtidig føles det også som om, at de italienske klubber har nogle af de mest loyale spillere, som man aldrig kunne forestille sig ikke blive forbundet med det hold, der har formet dem. Som f.eks. Totti’s lange Roma periode eller Maldinis lange success med AC Milan.  En ting er sikkert: det er, at calcios historie byder på mange skæve og karismatiske eksistenser, som har bidraget til at gøre italiensk fodbold til noget, folk over hele verden følger med i. 

Korruption og tvangsnedrykninger

Er der én af de store fodboldligaer i Europa, der er kendt for en masse tilfælde af korruption og ulovlige beskæftigelser bag scenen, så må det siges at være den italienske. I ikke så få tilfælde er klubber blevet taget i at have betalt dommere eller på anden måde influere resultater af kampe, eller på anden måde være beskæftiget med ulovlige partner – dog hører det i stor stil fortiden til.

Samtidig er det også sket en god håndfuld gange, at ellers på overfladen velfungerende fodboldklubber pludseligt blev tvangsnedrykket, fordi der alligevel ikke var så godt styr på økonomien eller driften af klubben. Denne skæbne led f.eks. den populære klub fra Sicilien, Palermo, for ikke så få år tilbage – og siden da har de kæmpet med at rykke op til Serie A igen.  

Den nok største skandale i nyere tid fandt sted i 2006, hvor en omfattende undersøgelse af et netværk af aktører, der blev taget i at påvirke resultater i italiensk fodbold, resulterede i, at den ellers altid succesfulde klub Juventus blev nedrykket til Serie B

Fodboldrejser til Italien med hotel og fly

Det er heldigvis relativt nemt og billigt at komme til Italien og se noget god fodbold. Der findes mange spændende klubber at vælge imellem. Mange danskere rejser hvert år til f.eks. Milano for at se AC Milan eller Inter Milan spille, til hovedstaden Rom for at fange Lazio eller AS Roma, eller til de sydlige byer for at se f.eks. Napoli eller Palermo. Mange tager også til Torino for at se Juventus, som er en af de helt populære klubber.

Hvis du helst vil bestille en samlet pakke, kan det hos mange fodboldrejse udbydere godt lade sig gøre. På grund af covid-19 pandemien har en del rejsebureauer, der beskæftiger sig med fodboldrejser og ture til f.eks. Italien, dog valgt at fjerne flyrejsen fra en samlet pakkeløsning.

Dette skyldes, at det i mange situationer vil være nemmere for en rejsende at få forsikringspenge tilbage, hvis vedkommende har booket denne del af turen selv og der opstår problemer. 

Øverst på siden forsøger jeg at give et overblik over forskellige fodboldrejser til Italien. Der fremgår det tydeligt, hvis der følger flybilletter og hotel med eller ej. 

Fodboldbyer i Italien

Alle byer i Italien har en eller anden relation til fodbold på samme måde som i England. De store byer har ofte et eller flere hold, indbyggerne holder med. I små byer, hvor der ikke er et lokalt fodboldhold, ser man ofte folk holde med enten en af de meget populære klubber som Milan-holdende eller Juventus, eller også holder de med et hold, der er forholdsvist tæt på byen. Ofte holder folk med det nærmeste professionelle hold.

De største fodboldbyer i Italien må siges at være Milano, Rom, Napoli og Torino. Der er ingen tvivl om, at det er her, de største fodboldhold i landet findes, og der er derfor også en naturlig stor interesse i holdende i disse byer. 

I Milano findes både AC Milan og Inter Milan – begge hold har vundet det italienske mesterskab mange gange og har haft nogle af verdens mest spændende fodboldspillere på deres hold i forskellige perioder. De deler desuden hjemmebane, trods en intens rivalisering, nemlig det skønne og ikoniske San Siro. Det står desværre til at skulle blive erstattet i en nær fremtid, hvorfor det er et godt tidspunkt at tage på en fodboldrejse til Milano på, hvis man skal opleve San Siro, inden det jævnes med jorden.

I Rom findes AS Roma, der i skrivende stund har The Special One aka. José Mourinho i spidsen, og rivalerne fra Lazio. Ligesom det er situationen i Milano, så deler også Roms to store hold stadion. De hører begge til på det kæmpe store og flotte Stadio Olimpico, hvor der er plads til over 72.000 tilskuere. De skal muligvis også skifte stadion snart, hvorfor det er en god idé at tage en fodboldtur til Rom snart, hvis du skal nå at se deres stemningsfyldte hjemmebane, inden den skiftes ud med en moderne hjemmebane. 

I den gamle industriby Torino finder du klubberne Juventus og Torino.

I Torino findes både Torino og Juventus, hvoraf sidstnævnte nok er den klart mest populære på verdensplan. De har fans over hele Europa, og klubben har vundet alt det er værd at vinde på den nationale og internationale fodboldscene. I Napoli findes Napoli, som er blevet kendte for sin periode med Diego Maradona, hvor holdet spillede måske det bedste fodbold i Europa. Siden da har de klaret sig særdeles godt, og det er nok Syditaliens absolut mest spændende topklub.