Fodboldrejser til England

Fodboldrejser til England er en skøn oplevelse, alle fodboldfans bør give sig selv eller en, man holder af, chancen for at drage på.

Artiklen kan indeholde sponsorerede links. Køber du noget igennem et af disse link, modtager oplevfodbold.dk en mindre kommission – uden at prisen forandres for dig.

England er fodboldens hjemland. Det er i hvert fald her, at den elskede sportsgren blev spillet første gang, og det er også her i det fodboldglade land, at verdens første officielle fodboldklub blev stiftet.

Det skete med Sheffield United i 1857. Siden da har sporten gennemgået ikke så få forandringer. Men én ting er forblevet det samme, nemlig at fodbolden spiller en kæmpe rolle i mange englænderes hverdag og selvforståelse.

Læs mere om fodboldrejser til England her:

Fodboldrejser til Arsenal

Fodboldrejser til Chelsea

Fodboldrejser til Tottenham

Fodboldrejser til Manchester United

Fodboldrejser til Manchester City

Fodboldrejser til West Ham

Fodboldrejser til Leeds

Landets historie og stærke traditioner for fodbold har nok også været afgørende for, at folk fra hele verden sidder klistret til skærmen for at se Premier League, og at dens hjemlige liga er blevet en af de mest populære sportsturneringer at følge med i.

Men det er ikke kun i landet selv, at den engelske fodboldkultur dyrkes i stor stil. Den engelske liga Premier League er en af de ligaer, der tiltrækker mest udenlandsk interesse, og for mange fodboldfans er det den vigtigste at følge med i.

Fodboldrejser til England med fly

Den nemmeste måde at rejse til England på fra Danmark er naturligvis med flyet. Fra København kan du komme til London på knap halvanden times tid, mens det tager en anelse længere til f.eks. Liverpool eller Manchester.

Fly tid København – London: 1 time 30 minutter

Fly tid København – Manchester: 2 timer

Fly tid København – Liverpool: 2 timer 5 minutter

Normalt er det muligt at bestille samlede fodboldrejser til England med fly, hotel og fodboldbillet. Men på grund af COVID-19 har mange rejsebureauer valgt at ophæve muligheden for at bestille fly, da det i disse tider er nemmere, hvis du selv arrangerer denne del af rejsen.

Dette skyldes, at hvis noget i turen skal afbestilles eller om planlægges som følge af COVID-19 relaterede situationer i landet, så er det nemmest, hvis du selv er ansvarlig for at få penge tilbage for fly. Så kan rejsebureauet stå for at få penge tilbage for billet og hotel.

Dog virker det ikke til, at der bliver nogle problemer med den slags i fremtiden. Eventuelle rejserestriktioner fra de danske myndigheder med henblik på rejser til England kan læses her på Udenrigsministeriets side. Hvis du skal blive klog på, hvad det kræver fra de engelske myndigheders side, kan du få et overblik over dette her.

Hvilke klubber kan man opleve i England?

England er et af de lande i Europa, hvor der er flest populære fodboldklubber at tage på fodboldrejser til. I Tyskland er det f.eks. ofte Bayern München, Dortmund eller HSV, der trækker danskere til lægterne. Men i England er listen over fanfavoriter blandt danskere markant længere.

Mange danske fodboldfans har et godt øje til Liverpool F.C., den mægtige fodboldklub, der har bragt den engelske havneby på verdenskortet. De kæmper om at være byens populære hold med den noget mindre succesfulde klub Everton (som jeg foreslår, man tager på en fodboldrejse til, inden de skifter hjemmebane væk fra Goodison park).

En kort tur mod øst fra Liverpool kommer man til Manchester, der også om noget må siges at være en by, der i høj grad er forbundet med fodbold. Her finder man bl.a. de to succesfulde Manchester klubber, Manchester United og Manchester City, hvis lokalopgør er en klasse for sig – og hvor sidstnævnte i skrivende stund sidder stabilt på første pladsen af den engelske liga.

Fodboldrejser til London byder på hold som Chelsea, Arsenal, Tottenham, West Ham og en håndfuld andre traditionsrige hold. Det er en fodbold by, hvor du nemt finder gode pubs at spendere tiden på med de lokale fans, inden kampen.

Hvad koster billetter til engelsk fodbold?

Billetter til engelsk fodbold er desværre steget markant i pris det seneste årti. Det er svært at sige, hvad det helt præcist skyldes. Om ansvaret ligger på udenlandske ejere, stigende lønninger til spillere eller noget helt andet. Men uanset skylden, skal du nok forvente, at en billet til en engelsk fodboldkamp kan koste alt mellem 350 til 2000 kr.

Her vil 350 kr. ofte være den laveste pris, hvis du formår at købe billetter gennem en klubs eget billetkontor. Hvorimod du nok realistisk skal forvente at betale lidt mere, når du køber gennem et rejsebureau eller en billetsælger. Her er fordelen dog, at du får et større udvalg af kampe og sikkerhed for, at du kan købe en billet.

Andre gode råd til fodboldrejser til England finder du her hos PLBold, som nævner oplevfodbold.dk

Prisen kan altså skifte og de varierer en del, men her på siden forsøger vi at give et overblik over, hvad prisen på en fodboldbillet i England er. Forhåbentligt kan det hjælpe dig godt på vej på en fodboldrejse, du sent glemmer! Ellers så tag et kig på vores fodboldrejser til Italien og vores andet indhold her på siden.