Fodboldrejser til St. Pauli

Tag på en fodboldrejse til St. Pauli og oplev en af Europas mest ikoniske fodboldklubber med en stemningsfyldt hjemmebane i midten af Hamburg.

Artiklen kan indeholde sponsorerede links. Køber du noget igennem et af disse link, modtager oplevfodbold.dk en mindre kommission – uden at prisen forandres for dig.

I Hamborg findes en af de mest intense rivaliseringer i tysk fodbold. Nemlig opgøret mellem St. Pauli og HSV, der kæmper om at være Hamburgs mest populære fodboldklub.

Dette rivalopgør er en grundlæggende identitetsmarkør for begge klubber og er et vigtigt opgør for begge grupper af fans. Men selv uden tanke på denne rivalisering har St. Pauli formået at opbygge en stærk identitet, som kun få andre klubber i Europa kan bryste sig af.

Deres uofficielle skelet hoved logo kan ses i alle områder af Hamburg, hvor mange har tradition for at vise, hvilken af de to hold, de støtter. Også udenfor den nordtyske by har klubben fået status som et ikonisk brand, der betragtes som en aktiv modstander af fascisme, ulighed og racisme.

Denne stemning har gjort St. Pauli til en enorm oplevelse at overvære på deres stemningsfyldte hjemmebane Millerntor-stadion, der ligger klods op af det berygtede Reeperbahn i Hamburg. 

Her kan du læse om, hvordan du kommer på en fodboldrejse til St. Pauli.

Indhold

Billetter til St. Paulis kampe

På St. Paulis hjemmebane Millerntor, er der plads til 30.000 tilskuere. Det gør oplevelsen af at se fodbold her en intens en af slagsens, da der næsten altid er fyldt hus på det forholdsvis lille stadion. Her er fansene kendt for at skabe god stemning og holde humøret højt på tribunerne.

Det er dog ikke altid lige nemt at skaffe billetter til deres kampe, da der er en enormt høj efterspørgsel. Derfor kan det godt være en udfordring at opleve dem spille, hvis man kommer udefra. Dette skyldes, at de, der tidligere har købt billet til en af deres kampe, i mange situationer får lov til at købe billetter først.

Køb billetter gennem St. Paulis eget billetkontor

Men St. Pauli har forsøgt at tage hånd om situationen. De har nemlig arrangeret en platform, hvor fans kan sælge deres billetter, hvis de alligevel ikke skal bruge dem. Dog skal det siges, at det er et ret usandsynligt bud, at det er til at købe billetter på siden, da de bliver solgt hurtigt. 

Du kan læse mere om, hvordan det fungerer at købe billetter til deres kampe på deres hjemmeside her.

Fodboldrejse-bureauer og billetsælgere, der sælger St. Pauli billetter

Til langt de fleste kampe er det ikke muligt at købe billetter igennem klubbens eget billetsalg. Dette skyldes den enorme interesse, der er for St. Pauli kampe på hjemmebane. 

Heldigvis findes der en håndfuld fodboldrejse-selskaber og billetsælgere, der kan sælge dig billetter til deres kampe. 

Footballtravel.dk: her kan du købe fodboldrejser til St. Pauli. Se deres udvalg af kampe her.

LATravel.dk her kan du ligeledes booke fodboldrejser – her anmoder du om, at de sammensætter en rejse baseret på den kamp, du gerne vil se. Se deres udvalg af kampe her.

Alternativt kan du tjekke Vividseats eller Ticket2 se, om de har ledige billetter. Det er platforme, der sælger billetter til forskellige arrangementer (inklusiv St. Pauli billetter), men prisen er derfor lidt højere, end hvis man er så heldig at kunne købe direkte igennem klubbens egen side.

Hoteller nær St. Pauli og hjemmebanen Millerntor

St. Paulis hjemmebane Millerntor-Stadion set fra afstand

St. Paulis hjemmebane Millerntor-stadion

Generelt kan det anbefales at bo tæt på Reeperbahn, hvis man er indstillet på fest og farver. Vil man gerne have lidt mere ro på på sin fodboldrejse til St. Pauli, men stadig gerne bo i et hyggeligt område, hvor der også er god mulighed for at få en fadøl og noget at spise på en hyggelig restaurant før og efter kampen, kan områder som Karolinenviertel og Sternschanze anbefales. De er begge meget livlige områder og ligger begge utroligt tæt på St. Pauli. Så du vil kunne gå til stadion på kort tid. Men som sagt, så kan man bo i de fleste steder i Hamburg og hurtigt og nemt komme til Millerntor.

Du finder hoteller i Hamburg hos Booking.com her.

Kultklubben i Hamburgs red-light distrikt – St. Paulis historie

St. Paulis uofficielle men berømte skelet hoved

St. Paulis uofficielle men meget berømte logo

Selvom St. Pauli aldrig rigtig har fået den store sportslige succes og for det meste befinder sig i den næstbedste række i Tyskland, så er det en klub, som de fleste fodboldinteresserede kender til. Det var i 80’erne og 90’erne hvor klubben for alvor blev populær, da den tog et venstreorienteret ståsted modsat de fleste andre tyske klubbers fangrupperinger, der på daværende tidspunkt var overvejende højreorienterede.

Det har gjort det kendte skelet hoved fanlogo (som altså ikke er St. Paulis nok mindre kendte officielle logo) til et markant kendetegn inden for fodboldverden. Klubben drives dog på mange måder som en typisk moderne fodboldklub med de økonomiske interesser og store kommercielle sponsorater, der hører til. Du kan læse meget mere om klubbens historie i bulibolds grundige artikel om emnet.