Fodboldrejser til Schalke 04

Fodboldrejser til Schalke 04 er en oplevelse, fans af tysk fodbold ikke bør snyde sig selv for.

Et billede af Schalke 04's stadion, Veltins Arena.
Schalke 04’s stadion er næsten altid fyldt helt ud.

Artiklen kan indeholde sponsorerede links. Køber du noget igennem et af disse link, modtager oplevfodbold.dk en mindre kommission – uden at prisen forandres for dig.

De fleste danske fodboldfans kender med garanti til klubben, der har rådet over en række store danske spillere i løbet af årene. Her kan blandt andet nævnes tårnhøje Søren Larsen, utrættelige Christian Poulsen og legenden Ebbe Sand. Sidstnævnte er uden tvivl den dansker, der har været længst i storklubben, da han spillede for Schalke 04 i perioden 1999 – 2006.

Start med at finde overnatning i dette booking.com-sponsorerede søgningsfelt. Læs derefter videre for at lære, hvordan du køber Schalke-billetter.


 

Selvom de mange danskere, der har spillet på holdet, nok har været en fanmagnet, der har sendt mange danskere på fodboldrejser til Gelsenkirchen-klubben, så er de danske ikoner langt fra den eneste grund til at tage afsted. Schalke har nemlig en af de mest loyale fanbaser i Tyskland, så du kan forvente en livlig stemning på det store Veltin-Arena.

Stadionet har plads til ikke mindre end 62.271 tilskuere og er blandt andet blevet brugt til at spille Champions League finale på i 2004. Kamp blev spillet mellem AS Monaco og Porto, hvor sidstnævnte som bekendt vandt med Jose Mourinho ved roret.

Det har ligeledes langt grund til mange af de intense das Rivierderbys mellem Dortmund og Schalke, der er berygtet som en af de mest følelsesladede lokalopgør i Europæisk fodbold.

Fodboldrejser til Schalke 04 inklusiv fly og hotel

Vil du en tur ned og se den blå-klædte klub, kan du roligt bestille hele rejsen med fly, hotel og kampbilletter. Der er nemlig mange rejsebureauer, som udbyder komplette fodboldrejser til Schalke, hvor du selv kan vælge, hvad der skal følge med.

Dog er der ikke nogen decideret lufthavn i Gelsenkirchen. Det nemmeste vil derfor være at flyve fra København til f.eks. Düsseldorf eller Köln, hvoraf førstnævnte ligger tættest på klubben. Herfra kan du nå til Gelsenkirchen på under tre kvarter med tog, så du er hurtigt fremme ved stadion eller hotellet.

Det kan også lade sig gøre selv at finde flybilletter til din tur, selvom du ikke bestiller det hele samlet. Der er som nævnt en del flyselskaber, der flyver mellem Danmark og Düsseldorf. Prisen kan variere meget alt afhængigt af, hvornår du skal afsted og den slags.

Er du bange for flyet, vil gerne rejse miljøvenligt eller savner du at få luftet bilen lidt på de lange tyske motorveje, så kan du sagtens finde nøglerne frem og tage bilen til Schalke.

Her venter dig en knap 8 timers køretur, hvis du rejser fra København. Kører du fra Århus, vil turen gå lidt hurtigere og tage omkring 7 timers kørsel. 

Hvordan køber man billetter til Schalke 04?

Der findes et par forskellige løsninger, hvis du vil købe billetter til en Schalke 04 kamp. Den nemmeste vil uden tvivl være at bestille igennem en udbyder som Vividseats. Her kan du købe billetter med ro i maven.

Fordelen ved denne løsning er, at du har langt større sandsynlighed for at kunne få fingrene i billetter til de kampe, du gerne vil se – også selvom det er en af de populære kampe imod f.eks. deres ærkerivaler fra Dortmund eller et af de andre tophold fra den tyske Bundesliga.

Hvis det er mindre efterspurgte kampe, eller hvis du er ude i rigtig god tid, kan du nogle gange få lov til at købe billetter direkte på deres hjemmeside. Her oplyser de om, hvilke opgør, det er muligt at købe til.

Da Schalke i 2022/2023 igen spiller i den bedste Bundesliga, kan det dog være svært at købe billetter gennem deres eget billetkontor – da efterspørgslen på deres kampe kommer til at blive enorm.

Barer og lokale fodboldsteder

En fodboldrejse er meget mere end bare selve fodboldkampen. Det er oplevelsen af at stå på et stadion med en masse andre mennesker og synge og juble i fællesskab, at stå som en del af en kæmpe flok fans på vej til kamp, og selvfølgelig at varme op til kampen med de lokale.

Når du skal ind og se Schalke, findes der mange gode steder at komme i stemning til kampen. Det siges, at hele byen er farvet i blåt, når de spiller, så uanset hvilken restaurant, bar eller café, du tager på, kan du nok forvente at dele pladsen med en masse fans og fodboldinteresserede typer.

Vil du være målrettet og gå efter en sikker Schalke-bar, så kan du tage til Charly’s Schalker, der ligger tæt på stadion. Den er kendt som en af de typiske barer, hvor de rigtige fans tager på. De lokale nævner også Cafe del Sol, Paradiso og Bistro auf Schalke som stemningsfyldte opvarmningssteder tæt på stadion. Efter kampen vil festen dog tit rykke ind mod centrum.

Hvis du beslutter dig for at købe billetter eller en komplet fodboldrejse til Schalke, så går du uden tvivl en autentisk fodboldoplevelse i møde.