Fodboldrejser til Leeds United

Tag på en fodboldrejse til Leeds United og oplev en af de mest traditionsrige og klassiske fodboldklubber, England har at byde på. Find billetter, se priser og dan dig et overblik over mulighederne her.

Artiklen kan indeholde sponsorerede links. Køber du noget igennem et af disse link, modtager oplevfodbold.dk en mindre kommission – uden at prisen forandres for dig.

Leeds United er uden tvivl en af de mest populære fodboldklubber blandt danske fodboldfans. Klubben, der har oplevet en stor grad af sportslig succes i løbet af dens historie, har efter en række problematiske år, hvor økonomisk ustabilitet sendte klubben ned i de lavere rækker, fundet fodfæste i den bedste engelske liga, Premier League, igen. Til fornøjelse for alle de fodboldfans, der nyder godt af at se de traditionsrige engelske klubber, som stadig spiller på et historisk fodboldstadion.

På fodboldrejser til Leeds kan du se denne statue

Elland Road er nemlig stadig Leeds Uniteds hjemmebane, og det berømte stadion kan du opleve på en fodboldrejse til Leeds. Her er der plads til cirka 40.296 tilskuere, og det gamle stadion, der blev bygget i 1897, er for det meste fyldt godt ud.

Find fodboldrejser og billetter til Leeds Uniteds kampe her

Fodboldrejser til Leeds med fly

Der findes mange gode muligheder for at hoppe på flyet, når fodboldrejsen tager dig til Leeds. Dog findes der i skrivende stund ingen direkte flyforbindelser til Leeds. Det er dog ikke noget stort problem, da man enten kan tage en mellemlanding i Amsterdam og nå til Leeds på knap 3 en halv time. Vil man hellere undgå at mellemlande, kan man flyve til Manchester og tage toget derfra videre til Leeds. Flyet fra Danmark til Manchester tager knap 2 timer. Herfra tager toget til Leeds cirka en times tid.

Det er også muligt at flyve til London, hvortil billetter tit er ganske billige. Flyveturen fra Danmark til London tager knap halvanden time. Derfra kan du tage til Leeds med toget, hvilket tager knap 3 timers tid.

Leeds’ rivaliseringer

Som de fleste fans af engelsk fodbold nok ved, så har der i mange år eksisteret en intens rivalisering mellem Leeds United og Manchester United. De to byer er geografisk meget nær hinanden, hvilket skal have haft stor indflydelse på fodbold-rivaliseringen. Fjendskabet siges nemlig at have fået rødder helt tilbage fra Rosekrigene i det 15. århundrede, hvor områderne Lancashire og Yorkshire bekæmpede hinanden.

I en mindre historisk kontekst blev rivaliseringen på fodboldbanen for alvor etableret i 1960’erne. Her mødtes de to hold i semifinalen til FA Cup, en kamp der endte med slagsmål mellem spillere fra de to hold. I 1960’erne og 1970’erne oplevede Leeds stor succes på fodboldscenen.

Opgørene mellem de to hold endte ofte med fan-kampe udenfor stadions og intense opgør på banen var ligeledes en fast del af ’The Battle of the Roses’.

En anden fast rivalisering er med London-klubben Chelsea. Her er ikke samme historiske ophav for rivaliseringen, som med Manchester United. Den stammer derimod primært fra fodboldbanen i 1960’erne og 1970’erne, hvor mange af deres kampe blev berygtet som de mest fysiske opgør i engelsk fodboldhistorie.

Ligeledes var hooliganismen fra 1970’erne på sit højeste i England, hvilket også medførte en række voldelige sammenstød hos Leeds og Chelsea ’fans’ udenfor stadions.

Fodboldrejser til Leeds imod Chelsea og Manchester United må være en stor oplevelse, som undertegnede desværre ikke har haft muligheden for at opleve – endnu.

Hoteller nær Elland Road

På fodboldrejser er det ofte en god idé at undersøge, hvor stadion ligger i forhold til den by, man rejser til. I dette tilfælde ligger Leeds hjemmebane, Elland Road, kun cirka 45 minutters gang fra centrum af Leeds. Derfor behøver man ikke at være alt for udspekuleret i sit forsøg på at finde et hotel, der befinder sig tæt på stadion, da man under alle omstændigheder hurtigt kan komme til og fra Elland Road på kampdagen.

Vil du alligevel forsøge at komme lidt tættere på stadion, kan du forsøge at finde et hotel i den sydlige ende af byen. Eventuelt på den sydlige del af floden Aire. Hoteller i Leeds kan du bestille her igennem Booking.com.

Hvad koster billetter til Leeds?

Som det er tilfældet ved mange klubber i England, vil billetter typisk blive solgt til medlemmer af klubben først. Det vil altså sige, at de opprioriterer dem, der har købt billetter før og har betalt for et aktivt medlemskab. Da det ikke er mange, som ikke bor i England, der har et aktivt medlemskab, kan det godt være svært at komme til Leeds udefra og skaffe sig billetter igennem deres eget billetkontor.

Til de kampe, hvor der ikke bliver hurtigt udsolgt, kan det ofte lade sig gøre at købe på deres hjemmeside. Den finder du her. Hvis det ikke er muligt, kan du forsøge dig igennem de rejsebureauer og billetsælgere, vi henviser til i toppen af siden her. Der fremgår priserne ud fra hvilken kamp og hvilken udbyder, der er tale om.

Søger du fodboldrejser til Tyskland eller England eller andre steder, finder du meget mere information her på oplevfodbold.dk.