Fodboldrejser til Hamborg

Tag en kort tur sydpå på en fodboldrejse til Hamborg, der byder på en skøn gammel havneby og en fantastisk fodboldkultur til HSVs kampe.

et billede af Volksparkstadion
På fodboldrejser til Hamborg kan du opleve deres smukke hjemmebane Volksparkstadion

Artiklen kan indeholde sponsorerede links. Køber du noget igennem et af disse link, modtager oplevfodbold.dk en mindre kommission – uden at prisen forandres for dig.

Mange danskere har et godt øje til den nordtyske fodboldklub HSV, der ligger tæt på den danske grænse. Klubben byder på spændende fodboldoplevelser for de, der tager på en fodboldrejse til Hamborg.

Start med at finde overnatning i dette booking.com-sponsorerede søgningsfelt. Læs derefter videre for at lære, hvordan du køber HSV-billetter.


 

Oversigt

Billige fodboldrejser til Hamborg

Hamborg er en meget populær destination for danske fodboldfans, når de skal pege på kortet og besluttes, hvor deres næste fodboldrejse skal føre dem hen.

Det er nok her, man tættest på den danske grænse finder kvalitetsfodbold, en imponerende stor arena og en by, der oser af kærlighed til sporten.

Grundet Hamborgs placering tæt på Danmark kan man altså komme på nogle billige og overskuelige små fodboldrejser, uanset om man foretrækker at flyve eller transportere sig på anden vis.

Besøg f.eks. LAtravel eller fodboldpakker.dk, der begge arrangerer fodboldrejser til Hamburg.

Hvordan skaffer man billetter til HSVs kampe?

Når man skal planlægge en fodboldrejse til Hamborg, kan det være en god idé at kigge på danske billetsælgere eller udbydere af komplette rejser. På den måde kan du vælge mere frit imellem kampe og være sikker på, at du er i gode hænder. Hamborg spiller deres hjemmebanekampe på det flotte og store Volksparkstadion stadion, hvor der er plads til cirka 57.000 tilskuere.

Hvis du vil forsøge at købe billetter direkte igennem HSV’s eget billetkontor, finder du det her. Her kan prisen tit være en anelse lavere. Til gengæld er udvalget ikke altid helt lige så stort som hos en dansk billetsælger.

Men det kan godt lade sig gøre at købe billetter direkte, især til de kampe, hvor der ikke er risiko for, at der bliver udsolgt. Vil du derimod gerne se dem spille mod f.eks. St. Pauli, Werder Bremen eller Borussia Dortmund, kan det godt blive svært at få fingrene i et par billetter, hvis du vil købe igennem HSV egen hjemmeside.

Fodboldrejser til Hamborg med fly, bil eller tog?

Hamborg ligger som bekendt dejligt tæt på den danske grænse. Derfor er det en nem og overskuelig opgave at tage dertil for at se en god fodboldkamp eller to. Uanset hvilket transportmiddel, man ønsker at bruge til sin rejse, tager det altså ikke længere tid, end at man bør kunne nå en fodboldkamp over en weekend i byen, og stadig nå hjem senest søndag aften.

I det her tilfælde vil det derfor ikke give meget mening at foreslå f.eks. at hoppe på flyet for at spare tid, da det der med tanke på indcheckning og turen til lufthavnen osv. alligevel ikke er meget tid at spare. Det er heller ikke alle danske rejsebureauer, der sælger komplette ture til Hamborg med transport, da de fleste alligevel vælger at planlægge denne del selv.

Et godt eksempel på en dansk rejsearrangør, der laver fællesbusture, er GroundHoppingTours, som jævnligt arrangerer ture til Hamborg.

Fodboldkulturen i Hamborg

Selvom Hamborg kun ligger få timer fra den danske grænse, er det en helt anden verden, hvad angår indbyggernes forhold til deres favorit fodboldhold i byen. Der findes nemlig to klubber i Hamborg, HSV og St. Pauli, og deres rivalisering er tydelig, når man bevæger sig rundt i byen.

Her vil mange caféer, værtshuse og andre små virksomheder vise deres tilhørsforhold, hvad enten det er med flag, klistermærker eller andet identitetsmarkerende merchandise. I Hamborg er ens forhold til sin klub altså en noget mere tydelige størrelser end i Danmark, hvor det ikke helt så tit er synligt.

Hamborgs fankultur er altså på godt og ondt bygget op omkring deres intense rivalisering med det andet hold fra byen, St. Pauli. De kæmper begge om at være byens hold, og når de to klubber tørner sammen, er det ofte ledsaget af kæmpe en politiindsats for at holde deres værste fans væk fra hinanden.

Imens Hamburg spiller sine kampe på Volksparkstadion lidt uden for byen, hører St. Pauli til på Millerntor-stadion helt inde i hjertet af Reeperbahn, op og ned af værtshuse og et af byens største gå-i-byen områder.