Fodboldrejser til Borussia Dortmund

Arranger din egen fodboldrejse til Dortmund og oplev en af Europas mest stemningsfyldte hjemmebaner.

På en fodboldrejse til Borussia Dortmund kommer du til at opleve dem spille på deres fantastiske hjemmebane, Westfalenstadion

Artiklen kan indeholde sponsorerede links. Køber du noget igennem et af disse link, modtager oplevfodbold.dk en mindre kommission – uden at prisen forandres for dig.

Hvorfor er Borussia Dortmund blevet en af de mest populære klubber i Europa og især i tysk fodbold? Og hvorfor er det så attraktivt at tage ind og se dem på Westfalenstadion, at det nærmest er umuligt at skaffe billetter, hvis man ikke bestiller billetter eller fodboldrejser til Dortmund gennem et rejsebureau?

En stor del af skylden kan nok skrives de sportslige succeser, Dortmund har præsteret siden 90’erne. Det var nemlig i høj grad i dette årti, at klubben begyndte at blive fast konkurrent med Bayern München om at vinde den hjemlige liga i Tyskland.

Derfor er fodboldrejser til Borussia Dortmund altså også blevet et enormt eftertragtet koncept. Ikke nok med at klubben spiller god fodbold, så er deres hjemmebanekampe en af de mest stemningsfyldte arenaer i Europa. Det skyldes i høj grad den gule mur, hvor Dortmunds fansene holder til på stadionet. Det kan du læse mere om her på siden.

Find fodboldrejser og billetter til Borussia Dortmund her

Indhold

Hvor meget koster billetter til Borussia Dortmund?

På Dortmunds ikoniske hjemmebane Westfalenstadion er der plads til cirka 81.365 tilskuere, når der er fuldt hus. Og som alle, der har interesse i tysk fodbold, ved, så er det tit tilfældet, at der er fyldt helt ud til deres hjemmebanekampe.

Derfor kan det godt være svært at få fingrene i billetter til Dortmund kampe, hvis man vil bestille direkte igennem deres eget billetkontor. Men det kan være en god idé at forsøge – for der er ofte penge at spare.

Ofte skal man være ude i relativt god tid, hvis man skal gøre sig den mindste forhåbning om at skaffe billetter igennem Dortmunds billetsalg.

Er det til en af de mere populære opgør som das Revierderby mod Schalke, Bayern München eller lignende, så er det en smule urealistisk at tro, at man kan hoppe ind og købe billetter direkte på siden.

Derfor foreslår vi generelt her på siden, at man tager et kig på de rejsebureauer og billetsælger, vi henviser til her på siden. En billet til Borussia Dortmund vil ofte koste fra omkring 800 kr. pr. billet og op mod 2000 kr. Alt afhængigt af modstanderen og efterspørgsel. Hvis det er kampen imod Bayern München, du vil se, kan prisen godt være en del højere.

Billige fodboldrejser til Borussia Dortmund med fly

Borussia Dortmund ligger i det fabriksfyldte industriområde i Ruhr-distrikt i Tyskland. Her hører også Schalke 04 til, hvilket har ført til en af Europas mest intense rivaliseringer.

Det er muligt at køre til Dortmunds hjemmebane på knap 9 timer i bil fra Danmark, hvorfor det absolut kan lade sig gøre at tage bilen til på din fodboldrejse.

Er du mere interesseret i at spare tid, kan du hoppe på flyet, som ikke tager mere end 1 time og 25 minutter til Düsseldorf, der altså ligger tæt på Dortmunds hjemmebane.  

Det er muligt at bestille en samlet fodboldrejse med billetter til en kamp, hvor flyrejse og hotel også indgår. Hvis man ønsker at spare kræfter med selv at planlægge turen, er det her absolut den nemmeste og mest effektive løsning.

Desuden vil du ofte have mulighed for at vælge et hotel, der ligger i en fordelagtig placering, ofte tæt på stadion eller et hyggeligt område i en by tæt på.

Fodboldrejser til Dortmund med bil, bus eller tog

Som nævnt tidligere i oversigten her, er det muligt at tage på en fodboldrejse til Dortmund med bil, bus eller tog. Ofte vil samlede pakkerejser tage udgangspunkt i at rejse med fly, men du kan nemt selv vælge kun at bestille kampbillet og hotel igennem danske udbydere her på siden. Så kan du selv arrangere transport.

Da Dortmund spiller sine kampe tæt på Dusseldorf, vil det ofte være her, du skal sigte efter at nå hen. Det er muligt at bestille sin egen busbillet hertil igennem f.eks. FlixBus. De kører til nærmest alle de store byer i Tyskland, og her er god mulighed for at annullere sine billetter og få et tilgodebevis, hvis turen skal ombookes eller aflyses. Vil du hellere med toget, kan du finde afgange og priser her på DSB’s hjemmeside.

Den gule mur og Dortmunds berømte fans

En af de ting, der har gjort Dortmund til en af de mest ikoniske fodboldklubber i europæisk fodbold, er deres fantastiske fankultur. Ser man deres kampe i fjernsynet, vil man hurtigt få en fornemmelse af, at stadion et fyldt op med engagerede fans, hvis religion er Borussia Dortmund. Bag det ene mål er den store ståtribune, hvor der menes at være plads til 24.000 fans. Her bliver der utrolig sjældent ledige pladser, for alle de mest inkarnerede Dortmund fans strømmer til for at skabe stemning og støtte de gul-klædte drenge på banen.

De er også ideologisk indstillet på at fodbold skal drives sympatisk, at klubberne skal være drevet af fans og med så få økonomiske interesser til dets ejere som muligt. Derfor har klubbens officiele fangrupperinger i flere anledninger boycuttet udebaneture til f.eks. den Redbull-ejede klub RB Leipzig, der af Dortmund fans anses som en af de mest kommercielle fodboldklubber i Tyskland.