Et billede af Estadio Monumental

Sådan køber du billetter til Boca Juniors og River Plate

Et billede af River Plates stadion Estadio Monumental uden tilskuere

Argentinsk fodbold er noget af det vildeste, man som fodboldfan kan opleve.

I det latinamerikanske land er fodbold hævet over alt andet, og det afspejles på stadions, hvor stemningen er kendt for at være blandt de mest intense i verden.

Da jeg i efteråret stod og planlagde en (fodbold)rejse til Argentina, brugte jeg en masse tid på at undersøge, hvordan jeg kunne købe billetter til en Boca Juniors eller en River Plate kamp, imens jeg skulle være i Buenos Aires.

Mine rejseplaner blev desværre lavet om (så jeg kun tager til Brasilien). Men her deler jeg information om, hvordan man køber billetter til fodbold i Argentina på sikker vis.

Indhold

Billetter til argentinsk fodbold?

I Argentina finder du næppe en person, der ikke har en brændende passion for deres lokalhold. Interessen for fodbold i landet er enorm, og især for Buenos Aires klubberne Boca Juniors og River Plate.

Faktisk peger statistikker på, at op mod 70% af den argentinske befolkning støtter et af de to hold.

Da der som bekendt ikke findes uendelige pladser på stadions, betyder det, at udbuddet af billetter til deres kampe på ingen måde matcher efterspørgslen. Derfor kan man slet ikke officielt købe billetter til f.eks. Boca Juniors hjemmekampe hos klubben selv. Og ventetiden til at købe et sæsonkort er i skrivende stund over 6 år.

Men heldigvis findes der en anden mulighed for at købe billetter til deres kampe, som jeg beskriver nedenfor.

Her køber du billetter til fodbold i Buenos Aires

Da interessen for at se fodbold i Argentina er enorm og muligheden for at købe billetter lille, har et lokalt rejseselskab fundet en løsning, der gør det muligt for turister at komme ind og se de lokale klubber.

Rejseselskabet hedder Landingpadba, og de har specialiseret sig i at tilbyde fodboldoplevelser til tilrejsende, der gerne vil opleve de lokale klubber som Boca Juniors, River Plate, Independiente, San Lorenzo og de andre store hold i byen.

Besøg Landingpadba’s hjemmeside her

De har allieret sig med lokale fans og tilbyder at “udlåne” deres sæsonkort til andre, når fansene ikke selv har mulighed for at deltage i kampene.

Derfor kan du købe en samlet fodboldpakke hos Landingpadba, hvor der er fællestransport til stadion, og hvor du så låner et sæsonkort til den kamp, du skal overvære. Sæsonkortene har rejseselskabet styr på, så du får det blot til låns, når i går ind på stadion sammen.

I skrivende stund koster en pakke til en Boca Juniors kamp knap 990 danske kroner. Pakken inkluderer både billet til kampen, transport til stadion, samt mad og drikke før kampen.

Sikkerhed når du tager til fodbold i Argentina

Hvor man i Danmark sagtens kan opleve en hyggelig stemning blandt fans fra modspillende hold, kan stemningen i argentinsk fodbold blandt modstanderne være af en noget mere voldsom karakter.

Derfor er det en god idé at holde sig til sin gruppe, når man opholder sig nær stadion på kampdage. Man skal nemlig helst ikke forvilde sig hen til et område, hvor modstandernes fans opholder sig.

Desuden er det vigtigt ikke at tage tøj på, der bærer farverne af modstandernes (eller rivalernes!) hold, når du skal på stadion. Så skal du ind og se Boca Juniors, bør du ikke tage rødt og hvidt tøj på. Ligesom du ikke ville tage en gul trøje på til en Bayern München kamp på grund af deres rivalisering med Dortmund, bør du heller ikke tage gult og blåt på til en River Plate kamp.

Men udover det bør du blot være opmærksom på dine omgivelser på samme vis som i andre rejsesituationer i en latinamerikansk storby. Så kan du se frem til en enestående fodboldoplevelse.

Skal du booke hotel i Buenos Aires kan du gøre det hos Booking.com her (sponsoreret link)


Udgivet

i

af

Tags: