3 oplagte fodboldrejser i 2022

Artiklen kan indeholde sponsorerede links. Køber du noget igennem et af disse link, modtager oplevfodbold.dk en mindre kommission – uden at prisen forandres for dig.

I 2022 sker der ting og sager i fodboldverden. Qatar byder op til dans med verdens første vinter-VM, Christian Eriksen er med stil vendt tilbage på fodboldscenen, og en række ikoniske fodboldkatedraler har fået dødsdommen af deres ejere. Her er 3 rejseforslag til spændende byer, hvor det er sidste chance for at opleve en historisk hjemmebane. 

Passionerede fodboldfans har en sjældent god evne til at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, når der rejses sammen med venner, familie eller kæreste.

Hermed ment, at vi ofte er gode til lige at strække en weekendtur til om mandagen, hvis det lokale fodboldhold spiller søndag aften. Eller være den ansvarlige, der foreslår, at den lange hårde biltur hjem fra Italien deles op i to ved at tage en dags pause i en tysk by – dog helst hvis Bayern München eller et af de andre tyske hold har en hjemmekamp på programmet. 

Men måske skal 2022 være året, hvor fodboldfans skal give sig selv lov til ikke blot at presse sporten ind i en allerede tætpakket rejseplan, men hvor man i stedet siger: i år går efterårsferien til Rotterdam – jeg bliver nødt til at opleve De Kuip, inden det er for sent! Her er 3 perfekte fodboldrejse-destinationer for i år til legendariske stadions, der simpelthen skal opleves, før de bliver til historie – og til byer, som hele rejseselskabet kan nyde. 

I Rotterdam tager man afsked med Hollands fineste stadion

I gamle dage var hollandsk fodbold den helt store kanon på den europæiske fodboldscene. Med klubber som Ajax, PSV og Feyenoord sad de tungt på de internationale turneringer og producerede nogle af historiens mest legendariske fodboldspillere. 

I dag er de blevet overhalet af blandt andre deres naboer Tyskland og England. Det har dog ikke sat sit aftryk på stemningen i hollandsk fodbold, hvor folk stadig går intenst op i deres lokale hold. Især hos Feyenoord, der er kendt for altid at have tætpakkede tribuner på deres ikoniske stadion, De Kuip, der blev bygget helt tilbage i 1935. 

Det historiske stadion skal dog rives ned og erstattes af et mere moderne et af slagsens. Så det er ved at være sidste chance for dem, der vil opleve et af Vesteuropas fineste gamle stadioner, inden det jævnes med jorden.

Arkitektonisk er Rotterdam en enormt spændende oplevelse. Foto: Rik van der Kroon/Unsplash.

Rotterdam er Hollands anden største by efter Amsterdam og en rejsedestination, der har meget at byde på – også udover fodbold. Da det meste af byen blev knust af tyskerne under Anden Verdenskrig, har det centrale Rotterdam et helt særligt og hyper moderne udtryk, fyldt med imponerende skyskrabere og grænsesøgende arkitektur, der blev skabt, da byen skulle genopbygges. 

Derudover kan man opleve en håndfuld spændende museer og kulturinstitutioner, tage på sightseeing i den gamle havn eller tage lidt ud af byen og opleve ægte hollandske vindmøller. Desuden er man også tæt på både Amsterdam og Bruxelles, hvor man sagtens også kan bruge et par dage.  

Ikonisk stadion og storbyferie i Milano

San Siro i Milano udgør et oplagt fodboldrejse-mål for 2022 og frem til, at stadionet rives ned.

Få fodboldstadioner har samme kultstatus som Inter og AC Milans fællesejede stadion San Siro. Bygget i 1926 er det et af de ældste stadions for topklubber i Europa, og de, der har sat fødder der, er enige om, at det kan være det mest stemningsfyldte et af slagsen på den rette aften. 

Desværre skal det snart erstattes af et mere bæredygtigt og praktisk anvendeligt stadion, så man skal skynde sig at tage på en fodboldrejse hertil, hvis man ikke skal gå glip af denne fodboldperle.

Milano byder på meget andet end fodbold også. Italiens modehovedstad er en moderne og pulserende by, hvor du finder et væld af hyggelige caféer, barer og restauranter. Du skal også opleve deres store domkirke Duomo di Milano, der er den fjerdestørste kirke i verden, og fæstningen Castello Sforzesco, der er en af Europas største og bedst bevarede borge. 

Vil du længere syd på i Italien, anbefaler vi en fodboldrejse til Napoli i 2023.

Oplev Liverpools blå underdogs 

Har man tidligere været på en fodboldrejse til England eller kender man bare det mindste til engelsk fodbold, kender man med garanti Liverpool F.C, der er en fanfavorit verden over. Men der findes også et andet veletableret hold i den engelske havneby, nemlig Everton F.C, der på lokalt plan må siges at være lige så populære som deres rødklædte rivaler. 

De lokale fans må desværre snart vinke farvel til deres gamle hjem på Goodison Park, hvor klubben har hørt hjemme siden 1892. I stedet rykker de ind i nye omgivelser inden længe, hvorfor fodboldfans kan overveje, om den næste weekendtur ikke skal gå til Liverpool med et par billetter til en Everton-fodboldkamp i kufferten? 

Udover fodbold (der, skal det siges, er en af Liverpools største turistmagneter) har Liverpool en masse spændende at tilbyde dets tilrejsende. Tag f.eks. ud og se deres havn, der for indtil få år siden var en del af UNESCOs verdensarvsliste, eller brug en eftermiddag på The Beatles museum. Liverpool er en livlig engelsk by, hvor du kommer helt tæt på en det engelske folk, og som flere rejsende er begyndt at rejse til i stedet for f.eks. hovedstaden London. 

God rejse. 


Udgivet

i

af

Tags: